RUNNING KAN VOOR ZICHZELF EEN MOOI BUSINESS PERSPECTIEF SCHEPPEN

In voetbal, Formule 1 en tegenwoordig ook wielrennen zien we het al. De extra verkopen van allerlei accessoires, merchandise en evenement-souvenirs als een extra business naast de kern-assortimenten hardwaren. In Running is hier nog weinig tot geen sprake van. In de ogen van velen is deze ‘tak van sport’ zeer laagdrempelig en niet kostbaar. Oftewel: hier is in algemene zin niet veel te ‘halen’ qua business. Toch is dit een verkeerd beeld….
Hardlopen wordt beschouwd als een extreem goedkope sport, maar degenen die zichzelf definiëren als hardlopers en regelmatig onderweg zijn, geven alleen al aan hardloopkleding en -schoenen jaarlijks 710 euro uit. Als er accessoires zoals een drinkgordel, hardlooprugzak, zonnebril of technische uitrusting zoals een GPS-horloge aan worden toegevoegd, kan een bedrag van 800 tot 1000 euro per jaar gemakkelijk worden bereikt. Dit vertegenwoordigt een trend die de laatste jaren steeds meer wordt waargenomen: hardlopen wordt een uitrustingssport. De uitrusting bepaalt of iemand als een hardloper, runner gezien en erkend te worden. Schoenenmerk, de outfit en het hoogwaardige GPS-horloge om de pols hebben daarbij een belangrijke functie.
Fysio, massage, voeding e.d. kunnen daarbij voor de dienstverlenende retailer ook belangrijke extra’s worden in de dienstverlening en daarmee business.

Meer E-news

GREEN FRIDAY: ALTERNATIEF VOOR BLACK FRIDAY. MAAK HET POSITIEF EN CONCREET AANTREKKELIJK VOOR CONSUMENTEN
Black Friday en de hiermee gepaard gaande kortingsacties. GREEN FRIDAY zou een...
CIRCULAIR BETEKENT OOK BTW INWISSELEN VOOR EBTW
De BTW lijkt een ‘stopkracht’ in plaats van ‘duwkracht’ te hebben op...
TREK VAN START MET RE-COMMERCE VAN EIGEN MERKFIETSEN
TREK wordt ook actief op de tweedehands, de re-use markt. Het proefproject...