INNOVATIEFOCUS VERSCHUIFT VAN SKI’S NAAR BOOTS

De branche schijnt behoefte te hebben aan echte innovaties. Aanpassingen onder het mom van innovatie die echter alleen aanpassingen in pasvorm voorstellen worden met een ‘zucht’ op de koop toe genomen. En wat de echte innovaties betreft lijkt de aandacht van fabrikanten te verschuiven van ski’s naar de schoenen.
Voorbeeld: het BOA-systeem in alpine skischoenen. Het Boa sluitsysteem, waarmee de wijdte van de schoen traploos kan worden versteld, is geen innovatie op zich. Dit concept heeft zijn weg al gevonden naar de toerboots. Voor het seizoen 2023/24 komt Boa echter op markt voor alpine skischoenen, en dat met verschillende fabrikanten en modellen.
Hybride schoenen. De trend dat skischoenen steeds veelzijdiger ingezet kunnen worden zie je ook in het seizoen 2023/24 verder uitgebouwd. De multifunctionele Gripwalk-zolen die in combinatie met pinnen kunnen in alle soorten bindingen kunnen worden gebruikt zien we steeds meer. Daarnaast kunnen tourmodellen zowel op de piste gebruikt worden.
Fabrikanten richten zich steeds meer op touren voor kinderen. Over touren gesproken: niet alleen bij volwassenen, maar ook  onder kinderen (vanaf acht jaar) lijkt dit een steeds interessantere activiteit te zijn geworden voor de branche, want touren met de kinderen wordt populairder bij gezinnen.
Focus op doelgroep vrouwen. Fabrikanten erkennen al lang dat vrouwen ook graag aangesproken willen worden met hun eigen collecties.
En dan kan natuurlijk niet uitblijven: Recycling. Zowel wat betreft ski’s als schoenen en uiteraard kleding etc.
Verken daarom dit seizoen of en hoe deze thema’s spelen in de specifieke achterban. Meten is Weten.

Meer E-news

RETAILING VOOR GENZ IS WERKEN MET ‘DUPES’
Dupes, oftewel duplicaten. Ons ‘oudjes’ noemen het ‘namaak’ of ‘imitatie’, maar voor...
TWEEDE EDITIE STREETVIEW EVENT OP 17 JUNI A.S. IN CAST NIEUWEGEIN
Op 17 juni 2024 vindt de tweede editie van STREETVIEW plaats. Streetview...
ODLO EN SALEWA ENGAGEREN ZICH INTENSIEVER MET BIKE-SEGMENT
ODLO door als sponsor en baselayer-partner actief te worden bij de Grinduro...