HET WINTERSPORT-GEMOED IS POSITIEF. NIET ALLEEN VANWEGE DE VROEGE SNEEUWDUMPS

De Oostenrijkse branchevereniging voor producten van sportartikelen (VSSÖ) heeft positief nieuws gepubliceerd. bemoedigende cijfers gepubliceerd voor de binnenlandse skimarkt: Nadat ook de verkoopcijfers van de ski-verkopen in Oostenrijk tijdens de coronapandemie waren gehalveerd, werd afgelopen seizoen het niveau van vóór de crisis van 2019/2020 bijna bereikt.
Vorig seizoen werden in totaal 396.000 paar ski’s (alpine & touring) verkocht aan Oostenrijkse retailers. Een stijging van 70 procent ten opzichte van het voorgaande seizoen. Dit betekent dat de groei in Oostenrijk ruim boven het mondiale gemiddelde van 29 procent ligt en met een marktaandeel van 10,8 procent weer op de derde plaats staat van de grootste afzetmarkten voor ski’s ter wereld. De verkoop van alpineskischoenen is bijna verdubbeld tot 354.830 paar.
De sneeuwdumps in de afgelopen weken hebben behalve plezier bij de autochtone liefhebbers vooral ook voor een verdere afkoeling van de grondtemperatuur gezorgd en een ieder tijdig uit de ‘zomerslaap’ gehaald voor de hoogtijdagen dan de wintersport die nu in het verschiet liggen.

Meer E-news

VELOUS RECOVERY FOOTWEAR. DICK WIJSMAN WIL ‘KUNSTJE’ NOG EEN KEER HERHALEN
Dit keer samen met zoon Steyn.  Een merk laden via celebrities die...
SPORT BUSINESS BRAND EVENT SPRING SUMMER 2025. NIEUWE ENERGIE TANKEN!
Afgelopen maandag stond het parkeerterrein weer eens helemaal vol. Gedurende de dag...
PETER DANKAART CUP 2024 STAAT DIT JAAR IN SCHIJNDEL
Namens de jury mocht Philip Duijvestein, winnaar van de 2023-editie, afgelopen maandag...