WEB-BANNERS-500x150_(1)
WEB-BANNERS-500x150_(1)

FAST FASHION ZORGT OOK VOOR BUSINESS ZONDER UITZICHT OP WELVAART

In de Ghanese hoofdstad Accra arriveren elke week ongeveer honderd containers met zo’n 15 miljoen artikelen. Inmiddels komt ook veel tweedehands kleding uit China en Amerika hier terecht. Naaisters combineren delen van oude Gucci-jurken met adidas, Primark met Nike of denim met stukken overhemd van synthetische vezels.
De afgedankte, oude kleding wordt op maat gemaakt, geverfd en op de markt verhandeld. Vandaag werken er naar schatting 30.000 mensen in ongeveer 5.000 kraampjes – de meesten van hen proberen rond te komen zonder sociale zekerheid of bescherming tegen vrijgekomen chemicaliën. Een typisch voorbeeld van een business die geen uitzicht op welvaart in zich heeft.
Sommige Afrikaanse overheden proberen deze ‘dump’ te stoppen met invoermaatregelen. De oplossing ligt o.i. veel meer bij de producenten en kopende consumenten die met een reductie van de aankoopfrequentie en -volume het volume zouden inperken. Voor de lokale bevolking is vervolgens zeker wel een andere business op te zetten met betere vooruitzichten

Meer E-news

OUTDOOR BY ISPO REIKT 34 AWARD UIT. DACHSTEIN-FOOTWEAR BEHOORT TOT DE GELUKKIGEN
Afgelopen week werden 34 producten door een vakjury, na uitgebreide testsessies, aangewezen...
LIDL SLAAT HANDEN INEEN MET TREK BIJ PROF WIELERTEAM
Lidl wordt hoofdsponsor en strategische partner van het UCI World Tour Team...
GREENPEACE TEST EN 11 VAN DE 14 ONDERZOCHTE MERKEN VALLEN DOOR DE MAND. VAUDE’S GREEN SHAPE SLAAGT MET VLAG EN WIMPEL
Greenpeace heeft 14 duurzaamheidslabels onder de loep genomen en helaas, de meeste...

Peter Dankaart Cup 2023

Kies je favoriet