FAST FASHION ZORGT OOK VOOR BUSINESS ZONDER UITZICHT OP WELVAART

In de Ghanese hoofdstad Accra arriveren elke week ongeveer honderd containers met zo’n 15 miljoen artikelen. Inmiddels komt ook veel tweedehands kleding uit China en Amerika hier terecht. Naaisters combineren delen van oude Gucci-jurken met adidas, Primark met Nike of denim met stukken overhemd van synthetische vezels.
De afgedankte, oude kleding wordt op maat gemaakt, geverfd en op de markt verhandeld. Vandaag werken er naar schatting 30.000 mensen in ongeveer 5.000 kraampjes – de meesten van hen proberen rond te komen zonder sociale zekerheid of bescherming tegen vrijgekomen chemicaliën. Een typisch voorbeeld van een business die geen uitzicht op welvaart in zich heeft.
Sommige Afrikaanse overheden proberen deze ‘dump’ te stoppen met invoermaatregelen. De oplossing ligt o.i. veel meer bij de producenten en kopende consumenten die met een reductie van de aankoopfrequentie en -volume het volume zouden inperken. Voor de lokale bevolking is vervolgens zeker wel een andere business op te zetten met betere vooruitzichten

Meer E-news

SPORTS BUSINESS CENTER IN ANDERE HANDEN?!
Via de wandelgangen is ons ter ore gekomen dat Sports Business Center...
EU LIJKT COMMITTED OM LEVEN VAN SHEIN/TEMU MINDER MAKKELIJK TE MAKEN
De Europese Unie wil af van de douanevrijstelling voor producten onder de...
WUNDERFIX. ONLINE SUPPORT VOOR REPARATIE- EN ONDERHOUDSSERVICE VOOR FIETSERS
De Duitse Jobrad Group heeft een nieuwe service geïntroduceerd aan online verkopers...