FAST FASHION ZORGT OOK VOOR BUSINESS ZONDER UITZICHT OP WELVAART

In de Ghanese hoofdstad Accra arriveren elke week ongeveer honderd containers met zo’n 15 miljoen artikelen. Inmiddels komt ook veel tweedehands kleding uit China en Amerika hier terecht. Naaisters combineren delen van oude Gucci-jurken met adidas, Primark met Nike of denim met stukken overhemd van synthetische vezels.
De afgedankte, oude kleding wordt op maat gemaakt, geverfd en op de markt verhandeld. Vandaag werken er naar schatting 30.000 mensen in ongeveer 5.000 kraampjes – de meesten van hen proberen rond te komen zonder sociale zekerheid of bescherming tegen vrijgekomen chemicaliën. Een typisch voorbeeld van een business die geen uitzicht op welvaart in zich heeft.
Sommige Afrikaanse overheden proberen deze ‘dump’ te stoppen met invoermaatregelen. De oplossing ligt o.i. veel meer bij de producenten en kopende consumenten die met een reductie van de aankoopfrequentie en -volume het volume zouden inperken. Voor de lokale bevolking is vervolgens zeker wel een andere business op te zetten met betere vooruitzichten

Meer E-news

PARCOM WIL PME LEGEND OVERNEMEN. SPONSOR MANAGERS VAN SPORTCLUBS ZIJN ONGETWIJFELD ‘IN ALLE STATEN’
Parcom en Just Brands hebben de ACM om toestemming gevraagd voor de...
SMART CARTS EN RFID: EFFECTIEVE TUSSENOPLOSSING WAAR AI NOG TEKORTSCHIET?
Voor Amazon heeft de try-out met kassaloze winkels een hele hoop data...
STROMER START UITROL VAN EUROPESE WEBSHOP IN NEDERLAND
De van origine Zwitserse S-Pedelec-fabrikant My Stromer lanceert zijn eerste Europese onlineshop...