ALS NIET LINKSOM, DAN MAAR RECHTSOM…. POWERBASE LVMH BREIDT VERDER UIT

LVMH, het moederbedrijf van Louis Vuitton, heeft indirect invloed gekocht bij modemerk Moncler.
LVMH koopt een belang van 10 procent in Double R. Dit bedrijf van de topman van Moncler, heeft zelf weer 16 procent van de aandelen van het Italiaanse modemerk. Het belang van LVMH kan worden opgehoogd tot 22 procent, zo melden verschillende buitenlandse media.
Blijkbaar was in de aandelenovereenkomst met de firma van de topman niet voorzien dat een mutatie in het aandelenkapitaal van de firma effect zou hebben op de relatie met Moncler.
Of… de andere aandeelhouders zijn hiermee akkoord gegaan…….
Bernard Arnault, de rijkste man ter wereld en topman van LVMH, stelt in een statement dat hij ‘de onafhankelijkheid van Moncler als merk aanmoedigt’. Maar met 1 zetel in de RvB heeft LVMH nu wel ‘stem’ in deze ‘onafhankelijkheid’. Aandeelhouder Remo Ruffini, tevens CEO van Moncler, zal naar verwachting ‘one voice’ zijn met LVMH mag verwacht worden. En een  nieuwe geldinjectie ervoor zorgen dat de positie van Remo Ruffini, de ceo van Moncler, wordt versterkt. (Paard van Troje?)
Moncler is 1 van de populairste modemerken ter wereld. Zo is het in de afgelopen 2 jaar niet buiten de top-10 van meest populaire modemerken gevallen. Het bedrijf draaide een goed jaar en zag zijn omzet in de afgelopen periode met dubbele cijfers toenemen.

Meer E-news

CEO-WISSEL BIJ JULBO EYEWEAR
Damien Guillobez neemt het roer over van Christophe Beaud bij Julbo. Christophe...
HET STAAT TE GEBEUREN; ECHT WAAR! RACEFIETSEN MÉT TRAPONDERSTEUNING GAAT ‘BOOMEN’
Hulde aan Giant en Liv!; er is werkelijk veel durf nodig om...
VAUDE SUCCESVOL MET RETRACED-SOFTWARE IN DUURZAAM LEVERANCIERSMANAGEMENT
Softwarebedrijf heeft met VAUDE niet alleen een dedicated en ambitieuze maar ook...